Här kommer hänt och inte hänt på kenneln

under år 2015 att skrivas in

 
11 februari      Ja dagarna bara går å går, och vi blir rundare och rundare om magen.  Nej, inte jag men flera flickor i huset.   Tilly hade lite svårt att hoppa upp i sängen i dag, gjorde tre försök men gav så upp.  Men på em var hon så plötsligt lite lättare, för, hoppsan då kom hon upp.   Snart går hon inte genom luckan i hundhuset, men det innebär ju bara att man får vara inomhus HELA tiden.  Ser ut att kunna bli många, men det kan vara mkt vatten !   I dag har jag å söstra varit till Karlstad.  Hon skulle in på killarnas hemtex (biltema) och jag skulle göra ett försök att bli av med lite pengar på hundmat........å jag får nog säga att jag lyckades rätt bra.  När vi kom hem fikade vi, och sedan reste mannen och jag till Säffle.  Hade xtra-beställt en säck hundmat där, och nu fick den hämtas.   Hade fått en presentcheck på en säck puppy starter, och den gällde bara denna veckan.  Priset var nu 299 i stället för 579, och det missar jag inte,  Konstigt att de inte viste att jag inte får valpar förrän om 3-4 v.  Fast det kanske inte var bara till mig......fniss !
För övrigt så håller vi på att måla i valprummet. I går så målade jag mellan bakning och gräddning av matkakor.  Typiskt mig. I förrgår gjorde jag himlen, eller i alla fall tog kort på den och det fina ljuset
Hade nu tänkt visa er de fina bilderna, men se dä gick inte dä.  Jag har bilderna med till Tina, på ett USB-minne och det ville sig inte
Ute känns det som att våren  kommer i år också.  Fåglarna spelar i bland, och det har varit 9 grader varmt vissa dagar.  Då var det dagsmeja.  För att återgå till fåglarna, så matar vi ju dem, men nu har en sparvhök upptäckt deras matbord, så han jagar dem febrilt.  Skjuta honom går ju inte, då de är fridlysta, men två varningsskott i huvudet ska väl göra susen.  Vet väl att han är hungrig han som alla andra, men han behöver väl inte jaga framför mitt köksfönster.
I lördags hade vi besök av en blivande valpköpare, ett mkt trevligt par.  Tilly och Xtra gjorde allt för att charma dem, och det gick hem.  Zoega fick också komma in, men först när Tilly gått ut, då de fröknarna inte drar jämnt just nu.  Hormoner i svallning antar jag.
Maria F har också varit på besök, ett nu för tiden sällsynt sådant.  Ja ja, alla har sitt att pyssla med.  Toffe hörde att hon skulle komma, så han snabb-bestämde sig för att vara fikasugen han också. Han och Alice kom strax. Nej, nu ska Tina snart krypa till kojs, då hon jobbar tidigt i morgon, så jag tar god natt av er nu.......allt för denna gång.   ses/hörs snart
 
 
5 februari        Förra uppdateringen daterade jag visst till 26 FEBRUARI, men söstra rättade till. Men, tro mig nu på mitt ord. Det är februari nu !   I dag har mannen och jag varit till den stora staden Säffle. Mannen skulle besöka en sjukgymnast. Det var en mkt trevlig bekantskap sa han.  Undrade gjorde jag då...var han snygg ?  Ja då sa han mannen, och så sa han...han var lång. Nja sa jag då ! Genast kontrade mannen med att han var ung.....å det avgjorde ju saken...............får nog söka sjukgymnast jag också.
För övrigt är nu jakten över, vilket nog de flesta (för å inte säga ALLA) jägare vet.  Såvida man inte har en harhund.
Ytterligare en hund har flyttat från oss, och det är Jaeger. Han har packat väskan och dragit  åt sydost. Till Mariestad.  Han ska fylla tomrummet hos Henrik och Anneli, efter Pripps.  Nu har vi "bara" sju hundar hemma, och jag måste säga att det är ett tomrum kvar.   Vi har ju 3 tikar parade så det tomrummet fylls nog på så småningom.....! Hmmm.
I går var sonen hemma och hjälpte Folkemannen att fortsätta iordningställa nya valprummet. Behövs ju ytterligare utrymme nu, vilket ni kanske förstår.  Själv var jag barnvakt till Alice.
Tydligen har det inte hänt något mer, för jag kommer inte på något, Så därför ska vi ta en kopp kaffe Tina, Folke och jag.  Hon bjuder på "dåliga" kakor, sådana som går sönder-
Ha dä !
 
 
26 Januari       Nu yr inte snön, den flyter så att säga bort. Men, det är fortfarande för mkt snö att jaga i.  Folke Kendra och Blossa hade däremot turen att bli bortbjudna på jakt på lördagen. De var till Klässbol, och där var det mkt mindre med snö.   Emellan jakterna , och byte av hund, så var man inne och drack kaffe hos markägaren. Då fick Blossa, som jagat först, sitta i pannrummet och bli varm.  När Folke kom dit (blev efter i skogen pga en bäck som han fick runda) då var Blossa ute på gården, lös. Men sa husse...har de släppt ut dig lös.  Ja sa Blossa då, jag var tvungen att rasta Holger  dvs husets hund.  Folke tog henne och satte i bilen.  När gänget skulle gå ut igen, och husets herre gick till pannrummet för att ikläda sig skogsmunderingen, så säger han...men vem har släppt ut hunden ?  I samma andetag kom han på, aha kattluckan !   Det var en kattlucka av det mindre formatet, men nog stor för en liten liten Blossa , att gå ut genom.   Gps´en hade hon kvar på sig, men man hade varit riktigt rediga och stängt av den !!! Nåja, Blossa var ju kvar.    
Söndag fm var vi bjudna till Dellas husse och matte i Kila. Det är där som Olga är.   Hon trivdes bra, men det är allt lite jobbigt att gå i från dem.   Eftermiddagen tog vi oss tid att fara och hälsa på Bella barkis och hennes husfolk.  Vi grattade till jaktchampinjonen.
Nu i dag har jag varit sällskapsdam åt Tina. Hon skulle till Åmål och hämta pass åt sig och Olle.  De har nu tröttnat på svensk vinter, och åker till ett varmare ställe !!!!!!!  När vi anlände hem så bjöd hon in oss(F och mig) på middag.   Jag hade ju varmt talat om pommes frites som jag inte fått på länge. Så nu blir vi bjudna på det och kyckling i filéform.  Mums.  Medan hon slavar vid spisen, så petar jag på musen..................och skriver några rader till er.     Nej nu blir det inget mera för nu hör jag att det närmar sig slutet.   Något senare i dag ska jag hoppa in hos min mor.   Ha´t så gött tills nästa gång
 
15 januari        Snön yr runt huvudet, så bäst att vara inomhus. Några som inte fick vara inomhus var Maria, Kendra och husse.  De strävade på med drevprov. Denna gång lyckades det bättre, och hon drev till full tid för ett 1:a pris, och sedan blåste husse in henne. Förflyttade sig till nya marker, som tyvärr var rådjurstomma.....inte ett spår efter de fyrbenta.  Men K tyckte det var tråkigt, så hon lyckades hitta något, som domare och F trodde kunde vara räv.  Tyvärr gick det inte så länge så det blev ett prisvärt drev.
Här om dagen började jag hjula ut. Visst är jag duktig......fast inte på stavning !  I alla fall så har tomtarna börjat samlas på rumsbordet, och juldukarna har krupit ner i sin tunna. Har ännu inte hunnit strö ut några nya......men va fasen....det är långt till nästa jul. Tänk att det är jul varje år, midsommar är det ju bara en gång om året.....hm ! Nu när man går här i snöoväder så lovar man att  ALDRIG mer klaga på värmen. men ha ha, det går en dag till middagen så pustar man och längtar till kallare dagar. Detta gäller i alla fall för mig, då jag klarar värmen dåligt.  
För övrigt så tycker vi oss se tecken hos våra tikar.  För tidigt säger många, men så har det varit hos oss. Men men, man ser ju också det man VILL se. Men man får se positivt naturligtvis. 
Just nu när jag sitter här hos syrran (Tina fick ledigt) och skriver detta, så hör jag på nyheterna, att nu är det vargjakt som gäller igen.  Jag såg stora spår, ja jag menar STORA spår här om dagen. Bredden var mer än min handsbredd, och längden därefter.  De gick över vägen på två ställen strax hemifrån. Hoppas det är en förbi vandrande sådan. Men vi har ju revir nära oss, så omöjligt är det inte.  Pratade med en valpköpare strax efter jul, och hon hade haft vargattack på hundgården....fy fan.
Lägger in några jaktbilder här, då det inte funkar att komma in på dess rätta sida. Då stänger sidan ner, eller också hakar det upp sig
Här kommer några bilder från "en dag i skogen"  för några elever i Norge. Bilderna kommer från Geir och Casper i Mysen
 
 
Nej nu ska jag dricka ur glöggen jag blev bjuden på.
 
 
13 januari       Ja, det har ni väl märkt....att jag lurades, så ni inte kunde läsa dagboken.  Men nu ska jag inte vara så dum längre. Så snart så.....!  Ja vad har hänt sedan sist då.  Ja inget roligt.  I lördags var en tung dag då vi tvingades ta bort vår gamla hund Timber.  Men han blev 15½ år så vi får vara mkt tacksamma för ett så långt liv.  Han såg dåligt, hörde inget och var så mager.  Ja jag är glad att han nu är i hundhimlen och har det bra   Men dagarna fram till beslutet var inte så roliga.    Hundflocken kommer att ytterligare minska, då Jaeger kommer att  bo ett tag i Mariestad. Han tänker fylla upp tomrummet efter Pripps.
För övrigt så är det jakt som hänt.  Kendra tog husse och Christoffer med sig.  Kendra drev och två djur blev skjutna, varav Christoffer fick skjuta det ena.   Framtiden bjuder på ett nytt drevprov för Kendra, och Folke har varit med på drevprovskollegiet. Det innebär att när nu detta är klart, så är Kharismas tre prov godkända och klara och hon kan titulera sig SVENSKT JAKTCHAMPION,  Husse kan vara stolt, det är vi må ni tro.  Kalle P och hans Charlie har ett prov kvar, och sedan har han uppnått det erfordeliga antalet, av tre!
Väntans tider har börjat gällande våra tre tikar.  Oj oj oj, sa Tina, tänk om det blir tio i varje kull. Ja tänk OM....vågar inte.  Jag har i alla fall lovat mor att hon ska få hjälpa oss...ha ha ! Kanske blir det en torgdag en lördag fram i maj. Rapporter kommer.  Jag måste få hem Data-Henrik för en genomgång av min dator, för det är frustrerande detta.....
 
7  januari     .. Hej, tänk....vi har inte setts eller hörts sedan förra året.  Ja detta året började lika tråkigt som det förra slutade.....utan att kunna uppdatera hemsidan till fullo. Men men, den 28 februari så stängs det programmet som jag arbetar med, ner.  Då blir det till att, kanske, börja på ny kula.
För övrigt då, jul och nyår förflöt lugnt och stilla. Julafton i Säffle och nyår på Källbacka hos söstra å svåger. De hade dessutom besök av vår gemensamma vän, Lillevi från Åland. Hon var här i trakten och parade en liten taxtik......nå taxen var inte för liten, utan precis i storlek som en tax ska vara.    Appropå para, så har vi varit i väg och parat 2 tikar. En alldeles i närheten och en på Koberg.  Hemma har vår lilla slyngel kommit på att han ville göra det samma, så sagt och gjort.....i ett obevakat ögonblick så lyckades lymmeln para Tilly.  Tilly av ALLA möjliga, hon som varit snudd på omöjlig att para..  Vill det sig väl, så har vi 3 kullar, då födda v 9-10.  Det var någon som sa......ja då är det det sista ni gör före maj...utanför huset alltså.
Jakten har varit god för våra hundar, och vi har fått några valpköpare som startat sina hundar.   I dag drev lilla lymmeln, Roony alltså, först ca 40 min och andra drevet 48 min. Sedan var han inbaltad i snöbollar, matten fick rycka in och hämta hund och husse med bilen. Kendra har varit duktig och drivit fram 6 rådjur till skyttar, som då stod  på alldeles rätt plats.  Henne har vi också startat på drevprov, tyvärr inte med det resultat som hon är kapabel till, men ändock pris,  2 st 3-pris på rå. Det var fruset och lite skare, och kanske det var ovant för henne, då hon inte jagat på sådant förut.  Men vi hinner ta ett nytt tag innan säsongen är över. Men tänk va fort 4 månader går. I dag fick vi för övrigt snö, ja det började redan lite smått i går.  Hos oss ca 3 cm  men på grannmarken runt 5 cm.  Ja olika falla ödets lotter. En del får mer än andra. Härligt med lite spårsnö, då man lättare ser om vi har "odjur" inne.  Här om dagen kom ett roligt sms från Arro i Säffle.  Han hade drivit fram en bock åt husse, så husse och hund var stolta.  Ja nu tror jag inte minnet har något mera att förtälja. Vi hoppas på återseende snart, och då med något mera roligt att berätta om.